ÖNTÜRK: İSKENDERUN’A HİZMET NAMUS BORCUMDUR

ÖNTÜRK: İSKENDERUN’A HİZMET NAMUS BORCUMDUR

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, İskenderun’a hizmetin namus borcu olduğunu belirterek tüm sorunların üstesinden gelecek çalışmaları hayata geçirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Depremlerle sarsılan Hatay’ın can damarı olan İskenderun’da sırasıyla ilçenin en turistik bölgesi sahil bandında süren tahkimat çalışmaları, balıkçı barınağı tadilatı, İskenderun Acil Durum Hastanesi inşaat alanı ve deprem konutları inşaat alanlarında incelemelerde bulunan Mehmet Öntürk’e AK Parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman ve Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Bülent Özer,  MHP Hatay İl Başkanı Mehmet Fevzi Altay, Ülkü Ocakları İl Başkanı Alihan Döner, AK Parti ve MHP’li partililer de eşlik etti. 
AK PARTİ VARSA SORUN YOK HİZMET VAR
AK Belediyecilik hizmetleri ile taçlanan İskenderun’da depremin izlerinin silinmesi için planlanan 3986 konutun inşaatı sürerken, bir yandan da su baskınlarına son verecek olan proje hayata geçiriliyor. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devletimizin tüm imkanlarını seferber ettiği kentte 6 Şubat deprem felaketinin izlerinin silinmesi sürecinde bir de su baskını sorunu ile uğraşan İskenderun’da tüm sorunlara AK Parti belediyeciliği ile son veriliyor. Bir yandan deprem konutlarının yükseldiği kentte bir yandan da su baskınlarının tarihe karışması için yeni projeler geliştiriliyor. Yağmur suyu terfi merkezinin yetersiz kalmasının ardından yeni tesis inşaatının tamamlanması ile İskenderun’un sel sorunu ortadan kaldırılırken, sahil kordonu vatandaşlara 365 gün hizmet edecek duruma kısa süre içerisinde getirilecek. 


İSKENDERUN’A KANALİZASYON VE YAĞMURSUYU TAHLİYE MERKEZİ KAZANDIRILDI
Kentte yağmur sularının sahil bandına taşmasına son vermek amacıyla barınak kanalizasyon terfi merkezi istasyonunda bulunan 2 asil 1 yedek olmak üzere 3 adet (250 lt/sn toplam kapasite 750 lt/sn) derin kuyu pompası ile kanalizasyon hatlarından toplanan atık su dönmez terfi merkezine basılıyor. Aynı alan içerisinde bulunan barınak yağmur suyu terfi merkezinde ise 2 adet derin kuyu pompası (toplam kapasite 500 lt/sn) ve 1 adet kolon pompası ile (1100 lt/sn) toplanan yağmur suları denize deşarj ediliyor. İller Bankası Adana Bölge Müdürlüğü tarafından Barınak Kanalizasyon ve Yağmursuyu Terfi merkezleri beton binaları yıkılarak yerlerine çelik binalar yapıldı. Tüm pompa, pano, kablo, vana, boru, jeneratör, trafo vs. binası yenileri ile değiştirildi. Ayrıca mevcut kolon pompasının arızalanması sonucu oluşan su baskınlarına önlemek adına yeni kolon pompası ve bağımsız ss304 malzemeden yeni hat döşenerek yedek olarak monte edildi. İskenderun’a yakışan hizmetlerin ardı ardına hayata geçtiği günlerde vatandaşlar da kısa süre içerisinde kalıcı konutlarına yerleşerek daha güvenli bir İskenderun’da yaşamanın keyfine varabilecek. İncelemelerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan adayı Mehmet Öntürk; “İskenderun sahil tahkikatı alanında incelemelerde bulunduk. Kıyı tahkikatı yapılarak sahil şeridi koruma altına alınıyor. Balıkçı barınağı koruyucu mendireği onarılıyor. Hatay'ımızın en güzel kıyı şeridi İskenderun'da tahkimat çalışmalarımız hızla devam ediyor. Proje sonrası su basmaları engellenecek, kordonumuz hemşehrilerimize daha güzel hizmet verir hale gelecek” diyerek vatandaşlara güven verdi. 


İSKENDERUN ACİL DURUM HASTANESİ’NDE SONA GELİNDİ
Sağlıkta devrim yaratan AK Parti hükümetinin büyük önem verdiği Hatay’daki sağlık tesislerinin incisi konumunda bulunan İskenderun Acil Durum Hastanesi inşaatında sona gelindi. 200 yataklı olacak şekilde yapımı süren hastane; 33 poliklinik, 36 yoğun bakım yatağı, 7 ameliyathane, 6 görüntüleme odası, 1 MR, 1 tomografi, 1 tam kapsamlı laboratuvar, 1 bronkoskopi, 1 endoskopi, 6 FTR, 3 onkoloji, 1 KVC merkezi ve 1 anjiografi bölümü içeriyor.  
DEPREM KONUTLARI KISA SÜREDE HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLECEK 
İskenderun genelinde 3986 konut yapılacak. İskenderun yapımı hızla süren deprem konutları toplam 492 konut 2+1 olmak üzere 120 daire Şubat ayında hak sahiplerine teslim edilecek. Öntürk ve beraberindeki heyet toplamda 492 konuttan oluşan ve inşası devam eden projenin şantiye alanını ziyaret etti. Şubat ayı içerisinde 120 dairenin hak sahiplerine teslim edileceğini kaydeden Öntürk, “AK Parti çaresizlerin çaresi, kimsesizlerin kimidir. Biz söz verdik. Hak sahibi olan herkes ev sahibi olacak. Verdiğimiz söz üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah depremiin 1. Yıldönümünün olacağı Şubat ayı içerisinde teslimatlarımızı yapmaya başlayacağız. Konutlarımız başta olmak üzere hastanemiz ve sahil bandında yürüttüğümüz tüm çalışmalarımız İskenderun’umuza ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
Başkan adayı Öntürk, incelemelerinin ardından bölgede bulunan vatandaşlarla da sohbet etti.